Следвайте Гласове в Британската медия Sky News публикува материал, в който

...
Следвайте Гласове в Британската медия Sky News публикува материал, в който
Коментари Харесай

МВР и прокуратурата за разследването на „Скай нюз“: Български полицаи не са стреляли по мигранти

Следвайте " Гласове " в 
Британската медия Sky News разгласява материал, в който България е упрекната, че на границата служители на реда са стреляли с бойни патрони по емигрант. Сайтът прикачва и видеозапис, от който съгласно медията се вижда по какъв начин на границата с Турция се стреля по млад сириец.

We sourced phone videos from witnesses standing near Abdullah. They show 2 vehicles on the Bulgarian side, 1 is a Land Rover used by Bulgarian border police, the other a Bulgarian army truck

2 people are next to the vehicles, their uniforms match those of Bulgarian border forces
— Lighthouse Reports (@LHreports)
 
По този мотив основният прокурор Иван Гешев бе безапелационен, че пукотевица не е имало и това е потвърдено след инспекция на прокуратурата в Бургас.

" Инцидентът със сирийски мигранти е отпреди два месеца, нека не се употребява ситуативно във щета на България, тъй като не го заслужаваме ", съобщи той след Международната конференция " STOP HATE SPEECH ", представен от Нова тв.
 

Относно влизането на България в Шенген Гешев акцентира, че страната ни покрива стандартите за влизане в общността и е несправедливо да не бъдем позволени. Освен това увери, че никой не желае да разпитва Марк Рюте за изказванията за престъпността у нас.
Министерство на вътрешните работи реагира на журналистическото следствие на „ Скай нюз “ за ранен мигранти на турско-българската граница. Разследващите публицисти настояват, че изстрелът е създаден от българска територия. Властите у нас обаче отхвърлят да е употребявано огнестрелно оръжие от българска страна.
„ Във връзка със случая от турска страна е показано видео, снимано с телефон от мигрантите, в което се чува изстрел, от който на турска територия е потърпевш сирийски жител. От видеото не излиза наяве от коя посока е изстрела. Във връзка с този случай е осъществена инспекция за определяне на фактическата истина, от която излиза наяве, че от наша страна не са създавани изстрели “, гласи позиция на Министерство на вътрешните работи.
За bTV от министерството оповестиха, че при случая от 3 октомври тази година има потърпевш граничен служител на реда. Той е бил ударен по главата с камък от нелегално преминаващите. Вчера след съвещание на Съвета по сигурността в Министерския съвет Иван Демерджиев беше безапелационен – български служители на реда не са стреляли по мигрантите.
„ В последните месеци няколко непознати медии преднамерено се пробват да основат сходен вид репортажи – завъртя се случай, който от дълго време проверяваме с турската страна и има ясни и безапелационни изводи и на двете страни, че няма данни в този случай, нито да е създаден изстрел от страна на български граничен служител на реда, нито пък да са подхванати дейности, които нарушават човешки права. Мигрантите, които се пробват да обхванат нелегално на наша територия, стават все по-агресивни – камъни, ножове, други оръжия, в случай че някой чака, че българската полиция няма да отговори и  няма да запазим живота и здравето на нашите гранични служители на реда – бърка “, съобщи вътрешният министър Иван Демерджиев.
Екипът ни се свърза с част от публицистите, работили по случая. Колегите от „ Ска нюз “ ни изпратиха и позицията на Министерство на вътрешните работи. В нея се споделя, че последната инспекция на управляващите по границата демонстрира, че България прецизно съблюдава всички условия на Шенген по защитата на границата.
 


Източници: бТВ, epicenter.bg
 
 

 
 
 
 
 
06 Дек 202221806 Дек 20222906 Дек 202214006 Дек 20227006 Дек 202214606 Дек 2022357КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани04 Дек 202263419 Ное 2022115505 Дек 202253424 Sep 20223191
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР